Kinect în Maramu și distracție cu bloggeri de top

M-am bucurat săptămâna trecută când am aflat că postul meu despre mall-uri a câștigat concursul lui Chinezu. Mai tare parcă m-am bucurat când ieri dimineață, pe la șapte fără 10 așa, în Cipariu mă așteptau Groparu cu câștigătorii concursului de la el, Andrei și Simina. Alături de buburuza motorizată care a îndurat cratere, prăpăstii și hăuri până în Baia Mare. În jurul orei 10 am ajuns. Ne-am mișcat foarte bine având în vedere că ne-am oprit pe drum să mâncăm o plăcintă creață cum numa în Maramureș mai găsești.

Toată aventura ne-a ținut la Gold Plaza Baia Mare, un mall bine gândit, frumușel și cu prețuri bune dacă mă întrebați pe mine. Mai fain e că mall-ul are acum o galerie Kinect. Prima de acest gen din țară. Gratuită! Ce-i Kinect?

Pe scurt, Kinect e un sistem de joc, parte a Xbox 306, care va revoluționa lumea jocurilor. Tot conceptul e incredibil de simplu. E format dintr-un sistem de senzori și camere care îți preiau mișcările și le transpun în joc. Imaginați-vă că stați în fața unui televizor și boxați, iar pe ecran vă bateți de fapt cu un adversar. Pentru mine a fost senzațional. Nu mi-am imaginat că un joc poate să te ajute altfel decât să-ți ofere distracție. Ei bine, astăzi am puțină febră  musculară. Pentru că micul Kinect te pune la treabă.

Scopul nostru la Baia Mare a fost să ne jucăm pentru prima oară cu un animăluț din ăsta. Să deschidem în mod oficial galeria. Deci s-a organizat  o competiție. În campionat am jucat un joc în care echipele de câte 2 oameni erau pe o barcă și trebuiau să culeagă bănuți. Alături de Chinezu am reușit să strângem bănuți cât să stăm comozi pe locul patru. Lucru care nu ne-a demoralizat ci ne-a demonstrat că nu suntem încă  cei mai buni kinecteri dar că știm să ne distrăm mai bine decât câștigătorii. Echipa buhailor a fost lider de distracție și audiență (bănuiesc) așa că nu-mi pare rău pentru figura din campionat.

Să menționăm totuși că echipa Groparilor a câștigat plăcuțele de campioni, copii care au ajuns acolo în urma unui concurs pe facebook au luat locul 2 (după ce ne-au cârpit în calificări) și Alexandru Negrea alături de Sorin Rusi au furat locul 3.

Per total evenimentul a fost foarte fain. M-am simțit excelent alături de Chinezu, Groparu, Alex Negrea, Sorin Rusi, AndreiS și Simina, Adela Marchiș, Moni, Eran și ceilalți prezenți la eveniment. Mă bucur că am avut ocazia să particip și mai ales să mă distrez cum de mult n-am făcut-o.

În cadrul zilei de ieri am ajuns și la blogmeet-ul pus la cale de Chinezu în Baia Mare. La parterul mall-ului, s-au strâns cam 7 bloggeri băimăreni care au discutat cu noi cam tot ce se întâmplă la ei și în blogosfera națională. Mi-au lăsat o părere faină, cu o vagă impresie că nu-s foarte uniți  și că nu lucrează suficient împreună. Potențialul există, trebuie să profitați de el.

Fotografii de ieri găsiți la zmenta (ca și prima)(foarte tari maestre, foarte tari) și video la Băimăreanul (dumnezo!). Să nu vă râdeți prea tare!

PS: dacă sunteți din Baia Mare, să-mi spuneți și mie cât de nebuni am apărut la TV eu și Chinezu. Vă rog 🙂

Bogdan

Ai ceva de spus legat de articolul pe care tocmai l-ai citit? Te rog să faci asta în secțiunea de comentarii. Dacă vrei să mă ajuți folosește și butoanele de like, share și subscribe. Așa se duce vestea mai departe! Mulțumesc!