Ce-ar fi dacă?

Când ești seara în oraș și totuși trebuie să trimiți câteva mailuri urgente, ce faci? Mergi acasă cu riscul de a nu te mai întoarce, suni un vecin, amâni urgența pe dimineață sau trimiți de pe telefon. Normal, în 2015, doar varianta cu telefonul e cea mai apropiată de adevăr. Doar că, oricât de la îndemână ar părea, telefonul nu-i musai cea mai bună soluție. Dacă mailurile implică să găsești și să editezi informație, deja se complică treaba. Dacă mai pui și 10% baterie, prieteni care te sună și SMSuri la care trebuie să răspunzi, deja totul devine mai mult un chin decât un ajutor.

Când ești pe tren și orele trec prea greu, prizele n-au curent și laptopul e cu bateria flămândă, la cine apelezi? Ai spune la o carte sau două și la telefon. Aș fi de acord, dar cum prefer să călătoresc cu cât mai puține lucruri la mine, cărțile sunt de multe ori lăsate acasă, n-are sens să îngreuneze bagajul când am acces la tehnologie și mii de pagini virtuale. Așadar, telefonul e din nou baza. Chiar dacă are ecranul mic (n-aș putea folosi un phablet nici dacă l-aș primi), bateria prea mică pentru ore bune de tren, tot smartphone-ul rămâne prietenul de nădejde. Cu tot riscul ca la destinație să nu mai aibă curent de-un telefon către taxi sau prietenii ce te așteaptă.

Astea sunt doar două exemple cu care mă întâlnesc destul de des. Sunt sigur că dacă aș căuta, aș găsi încă vreo zece, poate douăzeci de povești în care telefonul rămâne eroul zilei, chiar dacă nu se ridică la potențialul necesar. Cu riscurile și carențele lui, telefonul ne salvează la nevoie. Ce-ar fi dacă i-am aduce un prieten să-l înlocuiască în sarcinile mondene pe care nu e obligat să le împlinească. Ce-ar fi dacă în loc de a viziona filme, citi cărți, trimite mailuri și editat poze pe telefon, am face toate astea pe-o tabletă? Ce-ar fi dacă un Samsung Galaxy Tab 4, una din tabletele ce s-au impus pe piață, ar înlocui și ajuta telefonul în viața de zi cu zi? Câtă baterie am salva, cât s-ar bucura ochii mei și, mai important, cât m-aș bucura eu să am încă un sprijin tehnologic aproape. O fi mult, o fi puțin, dar laptopul și telefonul n-ar fi supărați de compania unei tablete. Ba aș deveni mai util, mai eficient și cu siguranță mai ordonat.

Aș scrie, aș viziona, aș asculta, poate chiar aș și juca. Totul în timp ce alte deviceuri își fac treaba mai util, mai elegant, salvând mai multă baterie. Eh, ce viață domn’le, ce viață!

Bogdan

Ai ceva de spus legat de articolul pe care tocmai l-ai citit? Te rog să faci asta în secțiunea de comentarii. Dacă vrei să mă ajuți folosește și butoanele de like, share și subscribe. Așa se duce vestea mai departe! Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *