Când pasiunea întâlneşte munca

Multă lume îşi imaginează că dacă iei un blogger din faţa tastaturii şi-l pui să muncească n-o să ştie ce să facă. Lucrul ăsta e o prejudecată ce vine, dacă mă întrebaţi pe mine, din evul medieval. Cum să nu ştim ce-i munca? Pe lângă scris, fiecare dintre noi, bloggerii suntem capabili să muncim. Fie în bucătării, fie în redacţii, vânzări, medicină, PR, publicitate sau marketing, ne susţinem portofelul prin muncă şi prea puţin prin scris.

Când Siemens ne-a provocat să luăm pentru o zi munca în piept am spus cu entuziasm DA! Ce am învăţat azi? Că există meserii care nu-s pentru mine. Service medicale, departamentul în care am fost repartizat la Siemens este o combinaţie între suport tehnic şi atelier de reparaţii. Oamenii de aici ştiu ce şi unde să caute atunci când un aparat medical între 3000 şi 1 mil. euro se strică.  În afară de costurile impresionante, băieţii din service au în spate mult mai multe greutăţi. Au în mâini aparate menite să salveze vieţi. O mişcare greşită şi se fac vinovaţi de moartea unui om, sau se expun singuri riscurilor ridicate.

Alex lucrează în service şi astăzi mi-a fost victimă. Spun asta pentru că l-am asaltat cu întrebări în încercarea de a afla cât mai multe despre munca lui şi despre echipamentele medicale pe care Siemens le oferă. RMN, CT, Ecograf, Mamograf, Accelerator, toate-s menite să ajute omenirea. Dacă se strică, Alex ştie cum să le aducă la viaţă. Discuţia noastră de astăzi a fost contra-timp. Aştepta o piesă importantă de la un RMN şi a plecat pe teren imediat ce a primit-o. Înainte să pornească mi-a spus că are emoţii pentru că nu a mai înlocuit acea piesă până atunci. Dar eram sigur că va reuşi. Spre după amiază când ne-am revăzut, am simţit că e liniştit. Reuşise să-şi facă treaba cu brio şi asta i se citea pe chip.

Nu a vrut să mă ia cu el când mi-am oferit ajutorul. Nu avea de reparat un nimic de trei lei şi n-o făcea într-un mediu sigur 100%. Aparatele de RMN funcţionează pe baza radiaţiilor magnetice, cel din Neuromed, căruia urma să-i înlocuiască o piesă având 1,5 Tesla. Pe lângă asta, magnetul este răcit la 4,2 grade Kelvin cu ajutorul Heliumului lichid aşa că vă provocaţi ce fel de arsuri reci poate să producă. Nici computerele tomograf nu sunt uşor de reparat, dar Alex ştie ce trebuie să facă. Asta înseamnă job-ul lui: curaj, intuiţie, cunoştinţe medicale, tehnice, software, hardware, de mecanică fină, fizică, matematică, chimie şi sociologie. La prima vedere pare un job de tehnician, dar e mult mai complex şi Siemens a angajat pe cine trebuie acolo.

După cele câteva ore de muncă la birou a urmat o vizită la Neuromed să vedem aparatura medicală Siemens în acţiune. Dar clinica asta merită articol separat aşa că povestea de acolo urmează.

Bloggeri la schimb este un eveniment Siemens, susţinut de: Best Western Plus Fusion Hotel,Autonom rent a carPizza HutCompania de onlineRestaurant Belvedere şi Porsche Timişoara.

Bogdan

Ai ceva de spus legat de articolul pe care tocmai l-ai citit? Te rog să faci asta în secțiunea de comentarii. Dacă vrei să mă ajuți folosește și butoanele de like, share și subscribe. Așa se duce vestea mai departe! Mulțumesc!